vrijdag 4 februari 2011

een nieuw jaar Spanje


Ja hoor, De Reiziger is weer onderweg. Alhoewel de winter in de Cantal zich van de zonnigste kant liet zien, lonken de Spaanse temperaturen en zon.
We vetrekken 1 februari, om in Rodez nog wel even de Controle Technique van de camper te passeren. Het is daar ijzig koud en heeft ook voor een laag sneeuw gezorgd. Dat is wel even wennen.

We besluiten om maar meteen door te halen tot minimaal Lodève om zo de kou wat te ontlopen. De temperatuur mag dan iets hoger zijn, de wind snijdt je door merg en been. We trotseren de Tramontana in Clermont L’Hérault: een prima camperovernachtingsplaats  bij het busstation.

Op 2 feb. trekken we door naar Le Boulou, na in Béziers de laatste boodschappen te hebben gedaan. Het blijft koud.

Na Le Boulou gaan we 3 feb. de grens over. De wind heeft inmiddels een ongekende vorm aangenomen. Als we na de grens gaan tanken zijn de geopende camperdeuren NIET meer te sluiten (tegen de wind in). Een hachelijke en unieke ervaring. Als de plaats achter het stuur uiteindelijk weer is ingenomen trekken we zo spoedig mogelijk zuidwaarts. We overnachten bij de wijnkelders in Arinyonet del Penèdes, waar natuurlijk ook een rondleiding en proeverij van de plaatselijke “champagnes” bij horen. Voor de rest alle voorzieningen en helemaal gratis.


Op 4 feb. rijden we in de volle zon (truien uit) naar Peňiscola. Er blijkt ruimschoots plaats en de warmte is weer weldadig. Bij 16°C, volle zon en geen wind volstaat een teeshirtje, ook in februari.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten